Vijf gewonden bij verkeersongeluk Wezep

Geplaatst op 01 juli 2012 om 14:32 uur | Laatst bijgewerkt om 18:52 uur


WEZEP
– Bij een aanrijding tussen drie auto’s op de kruising Hessenweg met de Stationsweg in Wezep zijn zondagmiddag 5 gewonden gevallen. Eén auto kwam op de zijkant terecht. Ook een traumaheli werd ingezet.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor twee. Een auto, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Harderwijk, reed over de Stationsweg in de richting van Heerde en wilde afslaan, de Hessenweg op. Bij haar in de auto zat een 11-jarig meisje uit dezelfde plaats. Door nog onbekende oorzaak kwam de automobiliste in botsing met een auto die vanuit de tegenovergestelde richting kwam aanrijden. In deze auto zaten vier inzittenden, twee jongemannen en twee jonge vrouwen, in de leeftijd tussen 18 en 20 jaar, uit Heerde en Assen. Door de aanrijding werd ook een derde auto, die op de Hessenweg stond te wachten om de Stationsweg op te draaien, bij de aanrijding betrokken. In deze auto zaten twee mannen uit Zwolle, 28 en 35 jaar oud.

Er raakte in totaal 5 betrokkenen gewond: de bestuurster uit Harderwijk en de vier inzittenden van de tweede auto, uit Heerde en Assen. De twee inzittenden van de auto die op de Hessenweg stond zijn ongedeerd gebleven, net zoals het 11-jarige meisje uit Harderwijk. De gewonden zijn naar diverse ziekenhuis in de regio vervoerd. De aard van hun letsel is nog niet bekend, zegt de politie.

De verkeersongevallendienst van de politie onderoekt de exacte toedracht van het ongeluk. De weg was enkele uren afgesloten voor verkeer.

Meer foto’s op StefanVerkerk.nl

3 reacties

 1. Gradus Hietbrink

  Zeker weer bellen en-rijden- tegelijk-gevalletje!

 2. j

  Door nog onbekende oorzaak kwam de automobiliste in botsing met een auto die vanuit de tegenovergestelde richting kwam aanrijden

  Is geen onbekende oorzaak, gewoon een oorzaak van niet opletten…

  @Gradus Hietbrink

  Zullen we eerst eens het onderzoek afwachten voordat we meteen gaan vertellen hoe het gegaan is..Of gissen hoe het gegaan is.

 3. Annemarie

  Dat is ook wat, ik was bestuurder in de tweede auto en er wordt niet eens gezecht dat ik uit nunspeet kwam. Ik ben volgens mij ook degene die de meeste schade is opgelopen. Lig nu in de vogellanden om te revalideren. Het ongeluk was niet mijn schult, en gradus ik was niet aan het bellen.