Dode bij dubbel vrachtwagenongeluk op A15 - GelreNieuws.nl

Dode bij dubbel vrachtwagenongeluk op A15

Geplaatst op 15 april 2014, om 21:34 uur

GELDERMALSEN – Op de A15 richting Nijmegen zijn vanavond op twee verschillende plekken vrachtwagens tegen elkaar aan gebotst. Bij een van de ongelukken is een vrachtwagenchauffeur overleden. Een andere chauffeur raakte gewond.

De ongelukken vonden op twee kilometer afstand van elkaar plaats ter hoogte van Geldermalsen. Het eerste ongeluk vond plaats bij kilometerpaal 116. Twee vrachtwagens en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. Daar vielen geen slachtoffers.

Even later reed een vrachtwagen op de file in die was ontstaan. Hij botste achterop een andere truck. De chauffeur die op de file inreed kwam om het leven. Zijn identiteit is nog niet bekend. De andere chauffeur is naar het ziekenhuis afgevoerd met onbekende verwondingen.

A15 mogelijk nog uren dicht
De politie heeft de A15 helemaal afgesloten in de richting van Nijmegen afgesloten. Het gaat mogelijk tot na middernacht duren voor de weg weer vrij is. Er is een omleiding  ingesteld. Verkeer richting Nijmegen volg Breda/Den Bosch (A27, A59, A50). Verkeer richting Arnhem/Apeldoorn volg Utrecht (A27, A12).

Brief aan minister Schultz over veiligheidsmaatregelen
Burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen zegt dat ze het ongeluk zeer treurig vindt en dat ze haar medeleven betuigt aan de familie van de dode. Een discussie over de veiligheid van de A15 lijkt haar zo kort na het ongeluk ongepast.

De A15 staat al jaren bekend als onveilig na enkele grote vrachtwagenongelukken in 2012 en 2013. Vorig jaar beloofde Rijkswaterstaat om maatregelen te nemen om de snelweg veiliger te maken.

De Vries laat wel weten dat ze vorige week nog een brief stuurde aan minister Schultz van Infrastructuur en milieu om haar aan die belofte te herinneren. Volgens de burgemeester zou Rijkswaterstaat dit voorjaar duidelijkheid moeten geven over de beloofde veiligheidsmaatregelen.

Tekst: Omroep Gelderland



 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com