Tieners met valse 50 eurobiljetten gepakt - GelreNieuws.nl

Tieners met valse 50 eurobiljetten gepakt

Geplaatst op 23 april 2014, om 15:44 uur

APELDOORN – De politie is in Apeldoorn met een onderzoek bezig naar het uitgeven van valse bankbiljetten van 50 euro. Er zijn al vier tieners aangehouden en meer aanhouding zijn niet uitgesloten.

De politie kreeg de afgelopen week signalen, dat in diverse cafetaria’s snacks waren gekocht en dat er met vals geld was betaald. Dit werd in alle gevallen door tieners gedaan en de politie stelde een onderzoek in.

De afgelopen dagen zijn er al vier tieners aangehouden en de politie sluit niet uit, dat er de komende dagen nog meer tieners worden aangehouden. Er zijn diverse bankbiljetten, die niet van een watermerk zijn voorzien, in beslag genomen. Gezien de jeugdige leeftijd van de verdachten verblijven zij niet aan het politiebureau. Zij moeten zich beschikbaar houden voor het politieonderzoek.

Met dit bericht wil de politie een signaal afgeven, dat het uitgeven van vals geld strafbaar is. Ondernemers wordt gevraagd om alert te zijn wanneer een jeugdige een snack met 50 euro betaalt. Soms kan enig doorvragen helpen om te voorkomen dat uitbaters het slachtoffer worden van dergelijke praktijken. Let ook op het ontbreken van een watermerk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com