‘Slachtoffers maken het naar omstandigheden goed’ na brand Huissen

Geplaatst op 12 december 2016, om 23:53 uur

foto: Jeffrey SlendebroekHUISSEN – Ongeveer 35 mensen waren maandagavond bij een speciale besloten bijeenkomst vanwege de brand in de oliebollenkraam in Huissen afgelopen zaterdag. Deze avond werd georganiseerd door de gemeente Lingewaard. De oliebollenkraam vloog zaterdagavond in brand.

Direct betrokkenen waren aanwezig bij deze bijeenkomst. Het gaat om de familie, de organisatie, de gemeente, hulpverleners en eventuele andere directe betrokkenen. Alle aanwezigen vonden het nuttig en belangrijk om met elkaar hierover te kunnen praten.

ZIE OOK: Zwaargewonden bij uitgebrande marktkraam in centrum van Huissen

Slachtoffers
De slachtoffers, een 32-jarige man uit Apeldoorn en een 36-jarige man uit Arnhem, zijn zaterdag met spoed naar Rotterdam naar het brandwondencentrum gebracht. Het gaat ‘naar omstandigheden goed met de slachtoffers’, zoals de familie van het slachtoffer zegt. Ze zijn op dit moment wel weer thuis. Volgens een familielid hoorden getuigen de slachtoffers schreeuwen en zagen dat ze in brand stonden. ‘Dit is niet niks wat mensen hebben meegemaakt.’

ZIE OOK: Apeldoorner en Arnhemmer ernstig gewond bij brand oliebollenkraam Huissen

Volgens burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven voelde het voor de betrokkenen goed. Ze hadden er behoefte aan om met elkaar hierover te praten en het was voor veel mensen een geruststelling toen zij van de familie hoorde hoe het met het slachtoffers gaat. Sommige mensen waren nog erg emotioneel wat erg logisch is vanwege deze heftige gebeurtenis. Het is erg jammer dat het juist gebeurd is bij het evenement Huissen bij kaarslicht. Het had ook op een ander moment kunnen gebeuren. Het heeft namelijk niets met het incident te maken gehad, aldus de burgemeester.

Alles gedaan wat nodig was
De vergunningen waren afgegeven. De brandweer had die middag, aan het begin van het evenement, een controleronde gedaan aldus één van de organisatoren. Hierbij waren geen punten naar voren gekomen die verkeerd waren. Volgens de burgemeester was de vergunning afgegeven en was alles aan de hand van strenge eisen gecontroleerd. De organisatie voldeed hieraan, zo zegt Marianne. De burgemeester voegde eraan toe dat de organisatie, omstanders en de hulpverleners er alles aan hebben gedaan wat op dat moment nodig was. Hiermee is erger voorkomen.

De arbeidsinspectie doet nog onderzoek naar de brand. Voor de direct betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. Mensen die vragen hebben over de brand in Huissen kunnen terecht bij een speciaal mailadres van de gemeente Lingewaard: [email protected]

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook