18-jarige asielzoeker die uit de Nederrijn werd gered is overleden

Geplaatst op 28 juli 2024, om 10:38 uur

WAGENINGENDe 18-jarige asielzoeker die op zaterdagavond 20 juli uit de Nederrijn bij Wageningen werd gered, is overleden, bevestigde een woordvoerder van de politie tegenover De Gelderlander.

Op de betreffende avond, ruim een week geleden, zetten de hulpdiensten een grootschalige zoekactie op om de jongeman te vinden. Brandweer en politie ontvingen de melding dat hij deel uitmaakte van een groep die aan het zwemmen was tussen de kribben. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden verklaarde: “Op een bepaald moment werd één van hen gemist. Daarop zijn wij gealarmeerd.”

Bij de zoekactie werden twee ambulances, een traumahelikopter met een mobiel medisch team, en diverse eenheden van de brandweer en politie ingezet. Er verstreek zeker een half uur tussen de melding en het moment dat de man werd gevonden. Hij werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Na het weekend liet een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten dat de man nog steeds in het ziekenhuis lag. De jongeman verbleef in het asielzoekerscentrum aan de Keijenbergseweg in Wageningen. Om privacyredenen maakten de politie en het COA destijds geen verdere details bekend over de toestand van het slachtoffer.

Foto’s: Persbureau Heitink