Er liggen grote economische kansen in Gelderland

Geplaatst op 22 juli 2024, om 00:00 uur

Onze provincie is rijk aan cultuur, natuur en innovatie, en biedt tal van mogelijkheden voor ondernemers. De diverse economie van de regio, gecombineerd met sterke netwerken en groeikansen, maakt het een aantrekkelijke plek om te ondernemen. Hieronder bespreken we de stand van de lokale economie en de sectoren waarin Gelderland uitblinkt.

Interessante sectoren

  1. Landbouw en voedingsmiddelen Gelderland heeft een sterke agrarische traditie en is trots op haar hoogwaardige landbouw- en voedingsmiddelenindustrie. De provincie staat bekend om haar zuivel- en vleesproducten en biedt vele kansen voor duurzame agrarische initiatieven​​​.
  2. Technologie en innovatie De regio’s rondom Arnhem en Nijmegen zijn hubs voor technologische innovatie, met een focus op duurzaamheid en digitalisering. Gelderse bedrijven ontwikkelen nieuwe technologieën en producten die bijdragen aan klimaatadaptatie en energietransitie​​​.​
  3. Toerisme Gelderland trekt jaarlijks veel toeristen dankzij de Veluwe, historische steden en culturele evenementen. De toeristische sector biedt mogelijkheden in hospitality, recreatie en toeristische diensten​​.

Interessante links over de Gelderse economie:

  • Oost NL: Bevordert economische ontwikkeling door middel van investeringen en netwerkvorming. 
  • Gelders Programma Economie: Richt zich op een sterke concurrentiepositie voor ondernemers en een toekomstbestendig vestigingsklimaat​​.
  • Bedrijven uit Gelderland die te koop staan op Brookz. Op zoek naar een vliegende start? Kijk welke bedrijven er nu te koop zijn in Gelderland.

Economische vooruitzichten

De economische vooruitzichten voor Gelderland zijn positief. De provincie zet zich in voor de ontwikkeling van duurzame bedrijventerreinen en de ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. Investeringen in innovatie en circulaire economie dragen bij aan een robuuste en toekomstgerichte economische structuur​​.