Fikse onweersbuien in aantocht, met kans op hagel en windstoten

Geplaatst op 2 september 2024, om 08:50 uur

BINNENLAND – Vandaag is het benauwd en bestaat er in de middag kans op flinke onweersbuien in het noordoosten en oosten van het land. De komende dagen zal de temperatuur wat dalen en blijft het weer wisselvallig.

Ochtend: Zon en Mogelijk Lokale Bui

In de ochtend schijnt de zon volop en blijft het op de meeste plekken droog. Wel kan er lokaal een bui vallen in het noorden. Tegen het einde van de ochtend bereikt de temperatuur in het binnenland zomerse waarden, met een zwakke tot matige wind uit het zuiden.

Middag: Kans op Onweersbuien in het Oosten

In de middag wisselen zon en wolken elkaar af. In het noordoosten en oosten kunnen stevige onweersbuien ontstaan, die gepaard kunnen gaan met wateroverlast, hagel en windstoten. Het KNMI heeft voor negen provincies code geel afgegeven, namelijk Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Utrecht. Elders in het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperaturen lopen uiteen van 24 graden aan de kust tot 30 graden in het oosten. De wind is zwak tot matig, meestal uit het westen tot zuidwesten, maar in het oosten en noordoosten is de wind zwak en veranderlijk.

Avond en Nacht: Mogelijke Buien en Mist

Vanavond kunnen er in het midden en noordoosten enkele regen- of onweersbuien vallen, terwijl het in het westen en zuidwesten overwegend droog blijft. In de nacht klaart het op sommige plekken op, maar er kunnen ook regenbuien vallen, vooral later in de nacht in het noordoosten. De temperatuur daalt niet veel verder dan 17 graden en de wind blijft zwak tot matig uit het zuiden. Er is kans op lokale mistvorming tijdens de opklaringen.

Vooruitzicht voor Morgen: Bewolking en Regen in het Westen, Droog in het Oosten

Morgen zal het weer een tweedeling vertonen. In het westen overheerst de bewolking en valt er af en toe regen vanuit het zuidwesten. In het oosten blijft het vaker droog met meer zon. De maximumtemperaturen liggen tussen de 22 graden aan de kust en 26 graden in het oosten.

Foto: Fabian Grave/NoorderNieuws

Buienradar