Grote brand bij Land Rover en Jaguar in Oosterhout

Geplaatst op 11 september 2024, om 05:40 uur

OOSTERHOUT – In de nacht van dinsdag op woensdag is een grote brand uitgebroken bij autobedrijf Land Rover Terlouw aan de Rietgraafsingel in Oosterhout, nabij Nijmegen. De brand werd rond 4.30 uur opgemerkt door een voorbijganger die rook uit het pand zag komen. De vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij.

De brand ontstond aan de achterkant van het gebouw, bij de werkplaats, en breidde zich snel uit. Dankzij de brandpreventieve voorzieningen bleef de showroom grotendeels gespaard, hoewel er wel rookschade is opgetreden. De rookontwikkeling zorgde voor overlast in het dorp en langs de A15, wat tot een file leidde. Omwonenden kregen via een NL-Alert het advies ramen en deuren gesloten te houden. Deze waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

De brandweer was met groot materieel aanwezig en bluste onder andere vanuit een hoogwerker. Het vuur is inmiddels onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn nog niet bekend. Een onderzoek naar de brand is gaande.

Zie ook:  Dronefoto’s laten schade zien van grote brand Oosterhout

Foto’s Roland Heitink