Jongetje met rossig haar mogelijk uitgebuit door winkeldief

Geplaatst op 3 september 2024, om 21:20 uur

NEDERLAND -De politie maakt zich grote zorgen over het welzijn van een jongetje, vermoedelijk jonger dan tien jaar, dat door een volwassen man wordt ingezet voor diefstallen. Dit wordt gezien als criminele uitbuiting, een vorm van mensenhandel.

Recent zijn er beelden opgedoken waarop te zien is hoe de man het kind op 14 augustus 2024 aan het werk zet in een drogisterij in Gorssel. Er zijn ook meldingen binnengekomen dat deze situatie zich heeft voorgedaan in Apeldoorn, met dezelfde man en hetzelfde kind. De verdachte is eveneens vastgelegd bij diefstallen in Doetinchem, Ede, Putten en Dieren. Dankzij een onderzoek van de Duitse politie is de identiteit van de man bekend, maar zijn verblijfplaats is nog onbekend. De politie vermoedt dat hij deel uitmaakt van een Ierse bende. De man zou mogelijk gebruikmaken van twee auto’s: een beige Citroën C4 met het kenteken KY08FYU en een grijze Volvo XC95 D5 Executive met het kenteken BK54RXR. Beide kentekens zijn Brits. Het is aannemelijk dat hij zich momenteel in Nederland bevindt, aangezien hij op 2 september nog werd gesignaleerd tijdens een diefstal in Zeeland, dit keer in het gezelschap van een ander jong kind.

De politie roept winkeliers op om alert te zijn op deze verdachte en situaties waarin kinderen bij criminaliteit worden betrokken. Als u iets verdachts ziet, bel dan direct 112.

Om de jongen te beschermen die in Gorssel werd ingezet, heeft de politie zijn identiteit volledig afgeschermd. Toch worden er enkele details over hem vrijgegeven, in de hoop dat iemand de combinatie van dit kind met de winkeldief herkent. Het jongetje is naar schatting 8 tot 10 jaar oud, heeft rossig haar en een zeer lichte huidskleur.

Foto’s: Opsporing Verzocht