Man (34) opgepakt na gevaarlijke achtervolging en aanrijding

Geplaatst op 9 september 2024, om 19:23 uur

ARNHEM – De man die zondag op de carpoolplaats bij knooppunt Waterberg in Arnhem is aangehouden, was kort daarvoor betrokken bij een incident aan de Oscar Carrèstraat in Nijmegen. Het gaat om een 34-jarige man uit Arnhem. De politie werd zondagmiddag gewaarschuwd vanwege een aanrijding op de Oscar Carrèstraat, waarbij een busje was doorgereden en gevaarlijk rijgedrag vertoonde, aldus de politie.

“Verschillende collega’s zijn meteen op zoek gegaan naar het voertuig en hebben het achtervolgd,” vertelde een politiewoordvoerder maandag aan De Gelderlander.

Tijdens de achtervolging heeft de verdachte met het witte busje nog een ander voertuig geraakt. Gelukkig raakte niemand gewond bij de incidenten. Uiteindelijk werd het busje aangetroffen op de carpoolplaats Arnhem Noord bij knooppunt Waterberg, waar de 34-jarige bestuurder werd aangehouden. In het busje werd een mes gevonden. “Het bloedonderzoek zal uitwijzen of de bestuurder onder invloed was,” voegde de politiewoordvoerder toe.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd aan de Oscar Carrèstraat. De politie heeft gesproken met verschillende getuigen en de bestuurder van de auto die door het busje was aangereden. Ook werden er op die locatie drugs gevonden, aldus de politie.

Foto’s: Persbureau Heitink