Tips voor het kiezen van de juiste kleur voor jouw nieuwe keuken

Geplaatst op 9 september 2024, om 17:01 uur

Ben jij niet gelukkig met je keuken? Dat is natuurlijk ontzettend balen! Er worden namelijk heel wat uren doorgebracht in de keuken en dat is niet zo fijn als je daar niet van kunt genieten. Tijd om daar verandering in te brengen, vind je niet? Laten we jouw keuken eens een boost geven, zodat jij weer kunt gaan genieten van deze fijne plek! Iets wat je zeker niet mag onderschatten is het kiezen van de kleur van de keuken. De kleur is namelijk bepalend voor de uiteindelijke look en ook voor de sfeer. Kies de kleur van de keuken aan de hand van de handige tips in dit blog. 

Wat heeft jouw keuken nodig? 

De juiste kleur verschilt per keuken. Natuurlijk moet je een kleur kiezen die je mooi vindt. Maar deze kleur moet ook goed staan in je keuken. Goed om te weten is dat je moet kijken naar de grootte van je keuken. Voor kleinere keukens zijn lichte kleuren beter. Lichte kleuren maken een ruimte groter en luchtiger. Denk aan wit, lichtgrijs, lichte aardetinten of zelfs pastelkleuren. Voor grotere keukens kun je ook gerust gaan voor donkere kleuren zoals zwart, blauw of groen. 

Licht of donker? 

Naast de grootte van je keuken is ook de lichtinval heel belangrijk voor het kiezen van de kleur. Keukens met veel natuurlijk licht kunnen gerust een donkere kleur hebben. Keukens waar weinig natuurlijk licht binnenkomt, zijn misschien mooier in een lichtere kleur. Je wilt natuurlijk dat je keuken gezellig aanvoelt, maar het moet ook niet te donker worden. Gelukkig kun je ook veel oplossen met strategisch geplaatste verlichting, ook heel belangrijk om hier goed over na te denken dus! 

Doe inspiratie op 

Als het gaat om keukens, zie je elk jaar nieuwe trends en ontwikkelingen. Lastig om bij te houden, maar ook heel erg gaaf, want hier zitten echte pareltjes tussen. Daarom is het slim om je even goed te oriënteren voordat je een keuze maakt qua kleur. Kom langs in de showroom bij Mandemakers Keukens Zutphen of doe online inspiratie op. Je kunt op social media en op de websites van grote keukenzaken heel veel geweldige keukens vinden. Wie weet kom je wel je nieuwe favoriete kleur tegen. Er is heel veel meer mogelijk dan je denkt, dus vergeet zeker niet om even goed te zoeken. Als je eenmaal jouw perfecte kleur hebt gevonden, dan weet je het direct.