Zwaar ongeval veroorzaakt door spookrijder zonder rijbewijs

Geplaatst op 2 september 2024, om 19:48 uur

DIEREN – De spookrijder die zondagavond een ernstig ongeval veroorzaakte bij Dieren, reed zonder geldig rijbewijs. Volgens RTL Nieuws heeft de politie bevestigd dat zijn rijbewijs eerder al was ingevorderd. Het ongeval gebeurde in de vroege avond op de Arnhemsestraatweg (N348), toen een 48-jarige bestuurder frontaal botste op een auto van een 45-jarige man uit Velp. Een derde voertuig was ook betrokken bij het incident.

Een dag na het ongeval werd duidelijk dat de spookrijder zonder geldig rijbewijs de weg op was gegaan. De reden voor de invordering van zijn rijbewijs is nog niet bekend. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval verder. De Verkeers Ongevallen Analyse is bezig met het analyseren van de sporen op de weg en maakt een reconstructie om te achterhalen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Rijkswaterstaat noemt het incident een ‘heel apart’ ongeval.

De 48-jarige bestuurder veroorzaakte met zijn actie een grote ravage, waarbij hijzelf en de man uit Velp gewond raakten. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden ingezet om de gewonden te helpen. Beide bestuurders zijn volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de derde auto bleven ongedeerd.

Foto’s Roland Heitink