Asielzoekers Ter Apel overnachten in Zutphen nu ze buiten dreigen te moeten slapen

Geplaatst op 2 oktober 2024, om 14:01 uur

ZUTPHEN – Een groep van 43 mannelijke asielzoekers heeft de afgelopen nacht doorgebracht in de Hanzehal in Zutphen, nadat ze met bussen werden overgebracht vanuit het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. Dit is de eerste keer dat de tijdelijke opvang in Zutphen wordt gebruikt, waar vorige week honderd bedden zijn neergezet voor asielzoekers.

De burgemeester van Zutphen, Wimar Jaeger, vindt de situatie in Ter Apel onacceptabel, vooral omdat er dreigde dat asielzoekers buiten moesten slapen. De bedden in de sporthal zijn eenvoudig en bieden weinig privacy, met naast elk bed een kluisje. Er is ook een ruimte ingericht voor maaltijden en naastgelegen kleedkamers voor persoonlijke hygiëne.

Zutphen houdt de sporthal beschikbaar voor opvang tot en met 11 oktober, omdat de hal daarna weer voor sportactiviteiten gebruikt zal worden. In de tussentijd werken andere gemeenten in de regio samen om de opvang van vluchtelingen te coördineren, zodat niemand buiten hoeft te slapen.

De asielzoekers die in Zutphen verbleven, zijn inmiddels terug naar Ter Apel gebracht om hun aanmeldprocedure voort te zetten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com