Burgemeester Weststeijn trapt campagne Ik Laad Accuraat af

Geplaatst op 19 oktober 2024, om 14:26 uur

ROZENDAAL – Tijdens de Nationale Brandpreventieweken in oktober vraagt Brandweer Gelderland-Midden aandacht voor het veilig opladen van accu’s van e-bikes en e-scooters. Gebruikers kunnen zelf veel doen om brand te voorkomen. De campagne ‘Ik Laad Accuraat’ werd officieel afgetrapt door burgemeester Ester Weststeijn bij IKC De Dorpsschool in Rozendaal, samen met de brandweer.

 

Elektrische fietsen en scooters worden steeds populairder. Sinds 2021 worden er meer e-bikes verkocht dan ‘normale’ fietsen. Met de stijging van de populariteit stijgt ook het aantal branden van deze vervoersmiddelen. Mensen weten nog te weinig over het veilig laden van de accu of houden zich er onvoldoende mee bezig. Nationale Brandpreventieweken Ieder jaar zijn in oktober de Nationale Brandpreventieweken, waarin de brandweer extra aandacht vraag voor brandveiligheid. Dit jaar staan deze Brandpreventieweken in de provincies Gelderland en Overijssel in het teken van veilig laden van e-bikes en e-scooters. De landelijke campagne ‘Ik Laad Accuraat’ staat hierin centraal. Het belangrijkste doel van de brandweer is bewustzijn creëren rondom het veilig opladen van accu’s.

 

Tips over veilig laden van accu’s
Met de campagne Ik Laad Accuraat krijgen inwoners meer informatie over de risico’s die er zijn bij het opladen van de accu en wat zij kunnen doen om schade en brand aan de accu te voorkomen. Hiermee verkleinen ze niet alleen de kans op een brand, maar verlengen ze ook de levensduur van de accu. Ik Laad Accuraat is een online platform met tips over het onderhoud en opladen van de accu voor gebruikers van e-bikes en e-scooters. Zo komen bezoekers van het platform bijvoorbeeld meer te weten over het beste moment om te laden en wat te doen als de accu is gevallen of beschadigd is. Bekijk alle 10 tips op www.iklaadaccuraat.nl

 

Samenwerking met de branche Samen met de BOVAG en RAI Vereniging brengt Brandweer Gelderland-Midden de campagne via lokale BOVAG fietsspecialisten onder de aandacht bij de inwoners van Gelderland-Midden. Hiervoor ontvangen de fietsspecialisten van Brandweer Gelderland-Midden een promotiepakket. Daarnaast worden op diverse plekken in Gelderland-Midden, waar veel fietsen gestald staan, stoeptegelstickers geplaatst. Deze stickers zijn voorzien van een tip en een QR-code naar de campagnesite.

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com