Dierenactivisten blokkeren ingangen Dolfinarium, parkmanager spreekt van “criminele activiteiten”

Geplaatst op 19 oktober 2024, om 13:15 uur

HARDERWIJK – Tientallen dierenactivisten hebben zaterdagochtend de ingangen van het Dolfinarium geblokkeerd uit protest tegen de leefomstandigheden van de dieren. De actievoerders, van de organisaties Bite Back en Active for Justice, ketenden zich vast aan de hekken en voerden actie met spandoeken en flyers. Sommigen droegen dolfijnenpakken om hun boodschap kracht bij te zetten.

De activisten demonstreren tegen wat zij beschrijven als slechte leefomstandigheden voor de dieren, met als voorbeeld de beperkte ruimte voor stellerzeeleeuwen. Rond 10.30 uur konden bezoekers via een alternatieve ingang alsnog het park betreden. De actievoerders blijven voor de hoofdingang aanwezig.

Parkmanager Alex Tiebot veroordeelde de acties scherp en sprak van “criminele activiteiten” die de veiligheid van dieren, medewerkers en bezoekers in gevaar brengen. “Dit gedrag is onacceptabel en vormt een ernstige schending van de wet,” aldus Tiebot in een verklaring aan Looopings. Hij benadrukte dat het Dolfinarium juridische stappen zal nemen en volledige schadevergoeding eist voor de verstoringen. Tiebot voegde eraan toe: “Wij laten ons niet afleiden van onze missie om bezoekers te onderwijzen over het zeeleven. Het is genoeg geweest.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com