Man loopt met bijl richting gezin in auto en vlucht vervolgens voor politie

Geplaatst op 20 oktober 2024, om 21:03 uur

ZUTPHEN – Gisteravond eindigde een wilde achtervolging vanuit Velperbroek op de A12 in een doodlopende straat in Zutphen, waar een verdachte uiteindelijk klem werd gezet en aangehouden. De achtervolging begon toen een surveillerende politie-eenheid een stilstaand voertuig bij het verkeerslicht van de A12-afrit opmerkte en de bestuurder wilde aanspreken. De bestuurder gaf echter plotseling gas, reed door rood en vluchtte via de A348, waarbij hij op hoge snelheid en met levensgevaarlijk rijgedrag richting Deventer reed.

Tijdens de achtervolging keerde de verdachte om en reed terug naar Zutphen, waar hij uiteindelijk vastliep in een doodlopende straat op de Overweg. Bij de arrestatie bleek dat de verdachte niet onder invloed was, maar eerder betrokken was bij een verkeersconflict met een gezin, waarbij hij al zwaaiend met een hakbijl richting hen liep. Dit incident vond plaats bij Velperbroek, vlak voordat de politie ter plaatse kwam.

In de auto van de verdachte werden een hakbijl en meerdere steekwapens aangetroffen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft meerdere processen-verbaal gekregen, waaronder voor bedreiging. De recherche heeft de zaak in onderzoek en de verdachte zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Foto’s: Persbureau Heitink

(Video start na de advertentie)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com