Politiemacht en staking tijdens voetbalwedstrijd FC Den Bosch – Vitesse

Geplaatst op 18 oktober 2024, om 21:32 uur

DEN BOSCH/ARNHEM – De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Vitesse in de eerste divisie is vlak voor rust tijdelijk stilgelegd na de openingstreffer van Miliano Jonathans van Vitesse (0-1). Tijdens het vieren van het doelpunt werd de speler bekogeld met plastic bekertjes, waarop scheidsrechter Van der Eijk de teams naar binnen stuurde.

De situatie escaleerde verder toen een groep van acht gemaskerde mannen het veld opliep en richting het uitvak stormde. Enkele toeschouwers achter de boarding gooiden vervolgens voorwerpen richting het Vitesse-publiek. Opnieuw werden er bekertjes op het veld gegooid, dit keer vanuit het uitvak. Van der Eijk besloot daarop de teams opnieuw van het veld te halen voor een overleg. In het tumult raakte een Vitesse-steward gewond.

Hoewel de politie aanwezig was, zijn er geen arrestaties verricht en is er niet ingegrepen. De veiligheid in het stadion lag in handen van de stewards. Na een onderbreking van ruim een half uur werd de wedstrijd hervat, met FC Den Bosch die uiteindelijk met 4-2 won.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com