VIDEO: Dode na explosie en brand in flat

Geplaatst op 24 oktober 2024, om 07:37 uur

EDE – Bij een hevige brand aan de Ernst Casimirlaan in het Gelderse Ede is één persoon om het leven gekomen. De brand brak uit in een portiekflat en verwoestte twee woningen. Alle 24 appartementen in het blok werden door de hulpdiensten ontruimd.

Korte, felle brand met explosie
Volgens de brandweer betrof het een korte, maar intense brand die snel om zich heen greep. De vlammen woedden voornamelijk in twee woningen in het appartementencomplex aan de Ernst Casimirlaan, in de wijk Ede-West. Naast de brand was er ook een explosie, waarbij één persoon om het leven kwam. De exacte oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht.

Twee bewoners van balkon gered
Twee bewoners van een aangrenzend appartement zaten door de vlammen vast op hun balkon. De brandweer heeft hen met behulp van een hoogwerker in veiligheid kunnen brengen. Beide personen raakten niet gewond, maar zijn wel hevig geschrokken.

Ontruiming van 24 woningen

Vanwege de omvang van de brand moesten alle 24 woningen in het blok worden ontruimd. De Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) laat weten dat bewoners van twaalf woningen inmiddels weer terug mogen keren naar hun appartementen. “De andere twaalf woningen worden momenteel nog onderzocht door de hulpdiensten op structurele schade en veiligheidsrisico’s,” aldus een woordvoerder.

Opvang in verzorgingstehuis

Voor de bewoners van de nog gesloten appartementen is tijdelijke opvang geregeld in een nabijgelegen verzorgingstehuis. Van de twaalf nog niet vrijgegeven woningen zullen er naar verwachting zes vandaag niet meer toegankelijk zijn. Voor deze bewoners wordt gezocht naar tijdelijke huisvesting, mocht de situatie langer aanhouden.

De oorzaak van de brand en explosie is nog niet bekend, en de politie doet verder onderzoek.

Foto’s Persbureau Heitink

(Video start na de advertentie)



WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com