Vreemde lucht uit kelderbox van flat: brandweer en ambulance ter plekke

Geplaatst op 4 oktober 2024, om 19:55 uur

APELDOORN Vrijdagmiddag werd de brandweer opgeroepen naar de Kooikersdreef in Apeldoorn vanwege een melding van stank en hinder. In een flat op deze locatie was er een vreemde lucht waargenomen, waarop de brandweer besloot een deel van het gebied af te zetten met linten. Naast de brandweer was er ook een ambulance aanwezig.

Enkele medewerkers van Loohuis Service werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar gelukkig bleek dat zij niet naar het ziekenhuis hoefden. Ondertussen begon de brandweer met metingen in een kelderbox, terwijl de politie langs de deuren ging op de eerste en tweede verdieping van de flat om de eigenaar van de kelderbox te achterhalen.

Na enige tijd besloot de Adviseur Gevaarlijke Stoffen zelf de kelderbox te betreden met ademlucht om, waarna de brandweer kort daarop met een potje met onbekende inhoud naar buiten kwam. Vervolgens ging de eigenaar van de kelderbox samen met de brandweer naar binnen.

Het vermoeden bestaat dat de inzet veroorzaakt werd door afbijtmiddel in de kelderbox. Nadat de brandweer de kelderboxen had geventileerd, vertrokken de hulpdiensten na ongeveer anderhalf uur.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com