Lichtkogel mogelijke oorzaak van brand in rietgedekte boerderij in Elst

Geplaatst op 11 augustus 2024, om 18:00 uur

ELST – Een buurman die een lichtkogel afschoot, is waarschijnlijk de oorzaak van de brand die dit weekend uitbrak in een rietgedekte boerderij in Elst. Dat meldt de eigenaar van de beschadigde woning aan Omroep Gelderland.

De brand ontstond in een woonboerderij met een rieten dak, omwonenden hoorden vuurwerk voorafgaand aan de brand. Alerte buren, die nog televisie aan het kijken waren, zagen het vuur op het dak en waarschuwden direct de brandweer. De boerderij, het levenswerk van de bewoners, raakte ernstig beschadigd. Tot begin zondagmiddag zaten de eigenaren in onzekerheid, bezorgd of hun huis nog gerepareerd kan worden en hoe lang dat zou duren.

De opluchting was groot toen een buurman zich meldde en aangaf dat hij mogelijk de oorzaak van de brand was, doordat hij na een familiefeest een lichtkogel had afgeschoten. “Wij zijn heel blij dat deze man zich gemeld heeft,” vertelt de bewoner aan Omroep Gelderland. “We zijn hem dankbaar en begrijpen dat dit niet met opzet is gebeurd. We willen niet dat iemand hem iets verwijt.”

Foto’s: Roland Heitink