Straat afgezet na vondst jerrycan

Geplaatst op 21 augustus 2024, om 15:40 uur

NIJMEGEN – De hulpdiensten kregen vanmiddag omstreeks 13.00 uur melding van een blauwe, lekkende jerrycan in de berm aan de Lagelandseweg in Nijmegen.

Medewerkers van een naastgelegen bedrijf zagen de lekkende jerrycan in de berm liggen. Er kwam een penetrante geur vanaf, laat een medewerker weten. De politie werd gebeld en de medewerkers zetten de berm af met lint.

De politie zette de weg direct af. Omdat dit type jerrycan regelmatig aangetroffen worden met gevaarlijk drugsafval, werden ook medewerkers van bedrijven geadviseerd binnen te blijven. De brandweer verrichte enkele metingen en riep de hulp van de adviseur gevaarlijke stoffen in.

Met speciale apparatuur werden verdere metingen verricht om het type stof vast te stellen. Omstreeks 14.00 uur arriveerden twee medewerkers van Dar. Zij vertelden dat ze tijdens hun ronde de jerrycan zagen liggen zonder dop, met daarnaast een slang. De medewerkers namen de slang mee en deden een dop op de jerrycan. Ze wilden eerst hun ronde afmaken en daarna de jerrycan, waar volgens hen diesel in zat, meenemen.

Bij terugkomst zagen zij dat de weg afgezet was door de brandweer. Na overleg en verdere metingen werd vastgesteld dat het inderdaad om diesel ging. De medewerkers hebben de jerrycan meegenomen.

Foto’s: Persbureau Heitink