Gewapende overvallers gefilmd bij woningoverval in Arnhem

Geplaatst op 27 augustus 2024, om 23:02 uur

ARNHEM – De bewoners van een woning aan de H. van Kolstraat in Arnhem zijn nog steeds geschokt na een gewelddadige overval op 16 februari 2024. In hun woonkamer richtte een overvaller een pistool op hen, later werd er buiten op straat een schot gelost.

De politie is op zoek naar vier verdachten. Van drie van hen zijn er beelden beschikbaar, terwijl de vierde vermoedelijk de bestuurder was van de auto waarin de daders zich die avond verplaatsten. Rond 23.00 uur hoorden de slachtoffers een luid geluid op de trap. Toen ze door een kier in de deur keken, zagen ze dat er een pistool op hen werd gericht. De bewoonster belde direct 112, terwijl haar vriend de dader probeerde te achtervolgen. Buiten hoorde hij een schot, maar werd niet geraakt. De politie vond later een kogelhuls op straat. Onderzoek heeft geen duidelijk motief voor de overval opgeleverd, en het is mogelijk dat de daders zich in het adres vergist hebben. De politie vermoedt dat twee mannen de woning binnenkwamen, terwijl een derde buiten op de uitkijk stond. Eén van de mannen droeg een lange gewatteerde jas en zwart-witte schoenen.

De drie mannen zijn voor en na de overval op videobeelden vastgelegd. Als u iets herkent in de beelden, wordt u gevraagd dit te melden, eventueel anoniem. De overvallers reden in een Audi RS3 of A3 Sportback. De politie wil graag weten wie op 16 februari achter het stuur van deze auto zat. Als u informatie heeft over de bestuurder of de connectie tussen de Audi en de daders, wordt u dringend verzocht contact op te nemen, ook anoniem.

Foto’s: Persbureau Heitink/Opsporing Verzocht