Ravage na frontale botsing tussen graafmachine en bestelbus

Geplaatst op 28 augustus 2024, om 12:44 uur

KOOTWIJKERBROEK – Op woensdagochtend zijn op de Veluweweg in Kootwijkerbroek een bestelwagen en een graafmachine frontaal op elkaar gebotst. Het ongeval vond plaats vlak voor 12.00 uur, in een bocht bij de kerk. De bestuurder van de bestelwagen raakte bekneld in zijn voertuig. Direct na het incident werden de brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter met spoed naar de plaats van het ongeval gestuurd.

De brandweer moest de bestuurder van de bestelwagen bevrijden door de deur eruit te knippen. Beide bestuurders kregen ter plaatse eerste hulp. De bestuurder van de bestelwagen werd naast zijn voertuig behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de graafmachine bleef ongedeerd.

De oorzaak van het ongeval blijkt dat de bestelwagen bezig een fietser in te halen toen het voertuig vervolgens frontaal tegen de graafmachine botste. De voorkant van de bestelwagen is door de impact volledig verwoest, en ook de graafmachine liep aanzienlijke schade op. De weg ligt bezaaid met brokstukken als gevolg van de botsing.

Foto’s: Persbureau Heitink