VIDEO: Wilde achtervolging beëindigd, man gearresteerd

Geplaatst op 19 oktober 2024, om 21:27 uur

ZUTPHEN – Een wilde politieachtervolging door meerdere plaatsen in Oost-Nederland eindigde zaterdagavond langs het spoor aan de Burgemeester Dijckmeesterweg in Zutphen. De 46-jarige bestuurder uit Rotterdam werd daar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De achtervolging, waarbij zeker tien politievoertuigen en twee helikopters betrokken waren, werd vastgelegd door cameramensen van Persbureau Heitink. Het voerde onder meer door Deventer, Gorssel, Eefde en Zutphen, waar de verdachte uiteindelijk op de Coehoornsingel klem werd gereden.

De achtervolging begon na een melding van een bedreiging net over de Duitse grens. Politie-eenheden achtervolgden de man over grote afstand voordat hij in Zutphen werd ingerekend. Onderzoek toonde aan dat de man niet onder invloed was van alcohol of drugs.

Er zouden wapens zijn aangetroffen in de auto, maar dit kon nog niet officieel worden bevestigd. De politie heeft verschillende voorwerpen uit het voertuig in beslag genomen en onderzoekt de zaak verder. De verdachte zit nog vast en zijn rijbewijs is ingevorderd.

(Video start na de advertentie)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com